Hoe snel reageert uw ondersteuningsteam op klachten van wagenparkeigenaren? Wat veroorzaakt de vertraging bij het leveren van de beste klantervaring?

Als u erover nadenkt, zult u zich realiseren dat de vertraging voornamelijk te wijten is aan de moeilijkheid om de gegevens die vanaf het GPS-volgapparaat worden gestreamd, te begrijpen. Om een ​​uitzonderlijke ondersteuningservaring te creëren, hebt u hulpmiddelen nodig om dat niveau van ondersteuning te bieden.

Hier is een van de tools die we vorige week hebben uitgebracht om wagenparkdiagnoses te versnellen, ‘Health check’.

De health check is een op zichzelf staand hulpprogramma voor het diagnosticeren van wagenparken zodat u informatie over telematicagegevens kunt verzamelen en bekijken om uw ondersteuningsteam te helpen potentiële problemen te identificeren en op te lossen.

De tool wordt geleverd met verschillende API-oproepen naar backend-servers en verzamelt de nodige voertuiggegevens. Deze optionele diagnose in twee fasen met behulp van real-time gegevensanalyse maakt het vrijwel vaak overbodig dat een technicus de locatie van de klant bezoekt.

Hoe de tool voor wagenparkdiagnose te gebruiken

Om toegang te krijgen tot de wagenparkdiagnosetool, klikt u op de drie puntjes in de rechterbovenhoek naast de voertuignaam en selecteert u “Statuscontrole”.

In de beginfase zal een gezondheidscheck worden uitgevoerd om dit te verifiëren Ontstekingsstatus, GPS-signaalsterkte, GSM-signaalsterkte En Gezondheid van de batterij.

Fase 2 omvat het verifiëren van alle andere informatie met betrekking tot wagenparkbeheer. Hieronder staan ​​vermeld de belangrijkste stukken informatie die tijdens deze fase zullen worden geverifieerd.

  • Actuele voertuigstatus
  • Actuele kilometerstand
  • Controleert of er gegevensverlies voor het volgen van voertuigen is opgetreden
  • Informatie over waarschuwingen en herinneringen
  • Controleert of alle aangesloten sensoren goed werken etc.

Als een controle mislukt, wordt u geadviseerd de foutmeldingen te volgen en de problemen onmiddellijk op te lossen. De diagnostische gegevens van het wagenpark worden automatisch opgeslagen in de audittrail voor later gebruik.

Wagenparkdiagnose is een subset van voertuigtelematica, wat verwijst naar het gebruik van technologie die het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens van voertuigen mogelijk maakt.

Meer voertuig telematica hier.